Welke Airconditioner voor mij?

feb 3, 2023 | Uncategorized

 Deze vraag horen wij als DonkAir zijnde vaak terug van onze klanten. Welke airconditioner past het beste bij mij?

Die vraag is moeilijk maar toch ook vrij makkelijk te beantwoorden. Het DonkAir team kijkt graag met u mee naar uw keuze in airconditioners! Wij zullen de volgende punten met u doornemen om uw keuze wat makkelijker te maken:

  • Wat is het budget voor de airco?

Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat u wilt uitgeven aan een airconditioner bij DonkAir. Hou er bij het uitkiezen van een airconditioner met een leuke prijs altijd rekening mee dat hier altijd nog een installatieprijs bijkomt van € 600,- tot € 1500,-. Installatie wordt altijd gedaan door een gecertificeerd bedrijf.

  • Welk merk airconditioner?

Het kan zijn dat u veel heeft gehoord over een bepaald merk en dat u dit interessant vindt. Helaas zijn niet alle merken hetzelfde en wijken de specificaties nog wel eens af, denk hierbij bijvoorbeeld aan geluidsdruk, aanzicht, bediening, prijs en energieverbruik.

  • Hoeveel Kw airco heb ik nodig?

Deze vraag is vrij simpel te beantwoorden, het team van DonkAir kan meestal op afstand al inschatten wat voor wattage uw airconditioner nodig heeft na het beantwoorden van de volgende vragen:

  1. Hoeveel m3 is uw ruimte?
  2. Wat voor kamer is het en hoe is deze gebouwd?

Het maakt namelijk verschil uit of het een slaapkamer is of een woonkamer, met muren van steen of beton, of dat het een glazen aanbouw betreft. Het verschil tussen steen en glas is natuurlijk dat glas veel warmer wordt met de zon erop dan steen. Bij glas is het dan ook wenselijk om een hoger wattage airconditioner te plaatsen om dit te compenseren. Het team van DonkAir staat klaar om u hierover goed te adviseren!

  • Ik heb nog meer specifieke wensen!

Bij DonkAir horen wij graag al uw vragen en wensen aan en kijken dan welke airconditioner wij kunnen adviseren die het beste bij u past en aan al uw wensen tegemoetkomt.

Heeft u nog vragen of interesse om een airconditioner te kopen? Neem dan contact met ons op!

 

Whatsapp openen
Mocht je een offerte willen? App ons, dan maken we binnen 8u een offerte voor je.