Algemene voorwaarden

Leveringen
Veel producten zijn uit voorraad binnen vijf werkdagen leverbaar in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Indien DonkAir B.V. niet binnen vijf werkdagen kan uitleveren ontvangt u van ons bericht en heeft u het recht de koop ongedaan te maken. Eventueel gedane betalingen zullen per direct worden teruggeboekt. Indien bij bestelling reeds een afwijkende levertijd wordt overeengekomen geldt deze bepaling niet.
Moet DonkAir B.V. een airconditioner speciaal bestellen dan vragen wij altijd een aanbetaling van 10%.
Bestellingen die op vrijdag, zaterdag of zondag geplaatst worden zullen op de maandag er op volgend verwerkt worden. Sommige producten hebben echter een levertijd en worden daarom ook in overleg met de klant geleverd. DonkAir B.V. is nooit verantwoordelijk voor levertijden welke niet door de fabrikant worden aangegeven, deze dienen uitsluitend als indicatie.

Verzendkosten
Verzendkosten door heel Nederland behalve de Waddeneilanden bedragen €50 excl. BTW per PALLET. Er dient op de overeengekomen afleverdag iemand aanwezig te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. Indien dit niet mogelijk is dient u dit uiterlijk 24 uur vooraf kenbaar te maken. Wanneer deze regel niet wordt nagekomen is DonkAir B.v. genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. DonkAir is niet aansprakelijk te stellen voor kosten voortkomend uit het feit dat bestelde goederen niet op de gewenste/aangegeven leverdatum geleverd kunnen worden.

Minimale bestelling
DonkAir B.V. hanteert een minimale bestelwaarde van €40 excl. BTW.
Het afleveradres is uw opgegeven adres, tenzij u een afwijkend afleveradres hebt aangegeven.

U dient binnen 24 uur de bestelling op juistheid te controleren en eventuele fouten (kleur, maatvoering, aansluitingen, type, beschadigingen) aan ons te melden. Bij voorkeur schriftelijk, via email.

Betaling
U kunt op de volgende manieren de bestelling betalen:

iDEAL
U rekent af in een vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.

Overboeking
Het factuurbedrag dient te worden overgemaakt op rekening, u vindt de bank gegevens op de orderbevestiging die u van ons krijgt.

Afhalen magazijn
Doet u online een bestelling die u wilt komen afhalen dan laten wij uw bestelling maximaal twee weken gereserveerd staan. komt u die binnen de bovenstaande periode niet afhalen dan annuleren wij uw bestelling.
Het afhalen kan elke werkdag van 08:00 tot 18:00 uur. Voor afwijkende ophaaltijden kunt u contact opnemen met ons verkoopteam.
Let op dat uw daglimiet toereikend is om oponthoud te voorkomen.
Let op! bij sommige banken duurt het vier uur voordat dit is aangepast.( dit is uw eigen verantwoording en wij geven geen spullen mee die op dat moment niet zijn betaald).

Installatie
U mag zelf de installatie doen alleen het in bedrijf stellen moet u aan een gecertificeerd bedrijf overlaten. In verband met de nieuwe F‐gassenverordening (EU) 517/2014 zoals van toepassing vanaf 1 januari 2015, stelt DonkAir B.V. u hierbij op de hoogte van de verplichting om dit toestel te laten in gebruik stellen door een erkend installateur in overeenstemming met artikel 10 van Verordening (EU) 517/2014.

U MAG ZELF WEL DE MONTAGE DOEN MAAR U MAG ZELF DE AIRCONDITIONER NIET IN BEDRIJF STELLEN!
DOET U DIT WEL DAN MAAKT U ZICH SCHULDIG AAN EEN STRAFBAAR FEIT EN VERVALT AUTOMATISCH DE GARANTIE.
HET IN BEDRIJF STELLEN MOET U OVERLATEN AAN EEN GECERTIFICEERDE MONTEUR EN U MOET ALTIJD EEN FACTUUR KUNNEN OVERLEGGEN ALS U EEN GARANTIE GEVAL HEBT.

Garantie
Op al onze airconditioners geeft DonkAir B.V. twee jaar schriftelijk garantie. Hierbij gaat DonkAir B.V. ervan uit dat de airconditioner door een gecertificeerd bedrijf in bedrijf wordt gesteld. Een bewijs van installatie door een erkent installateur is altijd nodig in geval van een garantieclaim. Wanneer u de airconditioner door een DonkAir B.V. aangewezen monteur laat installeren en onderhouden kunnen wij een garantie van vijf jaar aanbieden.
Alle airconditioners die wij leveren bevatten het gefluoreerde broeikasgas R32 met GWP 675.
Indien optionele condenspompen zijn opgenomen in de installatie, zijn deze uitgesloten van garantie op product- en arbeidskosten.
Aangeschafte montage bij de bestelling van airco’s Adairco B.V. worden alleen met sanwerkende erkende installatiebedrijven uitgevoerd.

Annulering
Indien na veertien dagen nog geen betaling is ontvangen en de koper niet reageert op ons contact zal de bestelling uit ons bestand worden verwijderd. Producten niet op voorraad of speciale bestellingen zullen door DonkAir B.V, pas behandeld worden nadat de aanbetaling is voldaan tenzij anders is overeengekomen.
De overeenkomst vindt plaats zodra u uw contactgegevens en betalingswijze aan ons kenbaar heeft gemaakt. Alle vermelde prijzen op DonkAir.nl zijn zowel inclusief als exclusief BTW vermeld in euro`s.
De aansprakelijkheid tijdens het transport is de verantwoordelijkheid van DonkAir B.V. tot aan de levering van de bestelde producten, hierna is de verantwoordelijkheid voor de consument.

Recht van retour (afkoelingsperiode)
Als consument heeft u recht op een zogenaamde afkoelingsperiode. Dit houd in dat u het recht heeft binnen veertien dagen, zonder reden kunt retourneren naar DonkAir B.V. (transportkosten zijn in deze casus voor de consument).
Het product dient binnen veertien dagen teruggestuurd te worden. Recht van retour geldt alleen voor standaard voorraad producten, deze dienen nieuw en ongeschonden in de originele verpakking retour gestuurd te worden.
Uitzondering zijn “maatwerk” bestellingen zoals Multi systemen. Voor alle “speciale” bestellingen wordt duidelijk vooraf aangegeven dat deze niet retour of geannuleerd kunnen worden.
Voor retouren geldt, reeds betaalde bedragen inclusief de transportkosten naar de klant worden binnen veertien dagen terugbetaald na annulering.

DonkAir B.V. houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties. De door u aan DonkAir B.V. verstrekte persoonlijke gegevens zullen alleen ten behoeve van eigen medewerkers gebruikt worden, voor het verzenden van producten en ter verificatie van de te ontvangen betaling van consument aan DonkAir B.V..
De informatie wordt niet met derden gedeeld. De informatie wordt intern en met partners gedeeld als dat nodig is voor onze dienst. De partijen die wij nodig hebben voor de uitvoering van onze diensten zijn:
− Onze ICT- en betaaldienstverleners
− Administratieve dienstverleners
− Partijen die de hosting en email verzorgen
− Leveranciers van communicatiesoftware

Op alle overeenkomsten gesloten met DonkAir B.V. is Nederlands recht van toepassing, verkoopverdragen zijn uitdrukkelijk uitgesloten.

Facturen aanpassen
Indien wij voor u achteraf een factuur moeten aanpassen dan rekenen wij daar € 8,95 excl. BTW administratiekosten voor.

Bedrijfsinfo
Afhaal/Afleveradres
Gibsonstraat 2
4651 SW Steenbergen
KVK: 845 785 80
BTW nummer : NL863267464B01

Vragen/ opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met DonkAir B.V. op de volgende e-mailadressen:

Whatsapp openen
Mocht je een offerte willen? App ons, dan maken we binnen 8u een offerte voor je.